Τρεις Ιεράρχες 2017 στο Λύκειο Γαζίου



Πρόγραμμα
- Εκκλησιασμός στον ιερό ναό Αγ. Κων/νου και Ελένης (έως τις 9:30).
- Συγκέντρωση στο σχολείο στις 10:00.
- Μικρή παρουσίαση του έργου των τριών Ιεραρχών (θέατρο και μουσική).
- Διαγωνισμός γαλακτομπούρεκου.
- Φαγητό, μουσική και χορός με την ορχήστρα του σχολείου μας.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι φιλανθρωπικός για να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τις σημαντικές πρωτοβουλίες των τριών Ιεραρχών. Για παράδειγμα, ο Μέγας Βασίλειος διέθεσε όλη την περιουσία του και έφτιαξε ένα συγκρότημα κτιρίων (νοσοκομείο, ορφανοτροφείο, σχολεία, κ.λ.π.) για όλους. Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος διέθετε καθημερινά φαγητό για 7.000 ανθρώπους, αφού πρώτα είχε καταργήσει τα πολυδάπανα δείπνα ανάμεσα στους αυλικούς του Παλατιού και του Πατριαρχείου.

Επομένως, συμμετέχουμε κι εμείς στη δράση
«Μαγειρεύω για το συνάνθρωπο»

Όποιος μπορεί και θέλει, αφιερώνει λίγο χρόνο, κόπο και χρήμα για να φτιάξει φαγητό ή/και γλυκό. Τα φέρνουμε στο σχολείο σε δύο σκεύη μίας χρήσης, έχοντας στο νου μας το εξής: Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν δύο σειρές τραπεζιών. Η μία σειρά θα είναι για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου. Η δεύτερη θα είναι για άπορες οικογένειες και μόνους ανθρώπους. Τα φαγητά και τα γλυκά της δεύτερης σειράς θα διανεμηθούν την ίδια ημέρα - με διάκριση και σεβασμό στους ανθρώπους αυτούς -  και με τη φροντίδα της ενορίας και του δήμου.  
Οι διαγωνιζόμενοι για το βραβείο «Γαλακτομπούρεκο 2017» θα φέρουν το γλυκό τους σε δύο ταψάκια μιας χρήσης. Στο ένα θα υπάρχουν δέκα μικρά κομμάτια για την κριτική επιτροπή και το άλλο θα προσφερθεί στο τραπέζι.
Για δηλώσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό και στην κριτική επιτροπή γευσιγνωσίας, απευθυνθείτε στο θεολόγο Παναγιώτη Ασημακόπουλο και στο φυσικό Αστρινό Τσουτσουδάκη.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έμμηνος ρύση και Θεία Κοινωνία

Η ομιλία μου στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 (2013)

Η θλιβερή εικόνα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου

Απασφάλιση θεολόγου…

Οι Τρεις Ιεράρχες στα σκουπίδια….

Το «δικαίωμα» των καταλήψεων

Μεταξύ θεολόγων ειλικρίνεια…

Συζητώντας με έναν κομπλεξικό (…περί θρησκείας)

Θεέ μου, είσαι άδικος….

Γράμμα στον Ιούδα…