Θεός και Επιστήμη: Η επόμενη ημέρα...



Μια μικροαστική σάτιρα των στερεοτύπων

Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν ότι οι έννοιες «Θεός» και «Επιστήμη» πολεμούν μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα όμως, αποτελούν ένα κλασσικό ελληνικό ζευγάρι. Η συνέχεια επί σκηνής, όπου σατιρίζονται τα στερεότυπα στις σχέσεις των δύο φύλων, η αδιαφορία για την Επιστήμη και οι ιδιότητες που αυθαίρετα αποδίδουμε στο Θεό.
Δύο καθηγητές του Λυκείου Γαζίου, ο Αστρινός Τσουτσουδάκης (Φυσικός) και ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος (Θεολόγος), είπαμε να αφήσουμε για λίγο τον παραδοσιακό ρόλο της διδασκαλίας στην τάξη μας και να «εκτεθούμε» επί σκηνής. Οι σκηνοθετικές οδηγίες και τα κοστούμια είναι της συναδέλφου Μαρίας Γραικού (Γυμνάστρια).
Την τελευταία ημέρα του διδακτικού έτους, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στις 8 μ.μ., σκεφτήκαμε να προσφέρουμε στους μαθητές μας, στους γονείς τους, στους συναδέλφους και σε όσους ακόμη μάς τιμήσουν με την παρουσία τους έναν «εναλλακτικό» και ψυχαγωγικό τρόπο θέασης των δύο αυτών εννοιών.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, διευκρινίζουμε ότι δεν αναφερόμαστε σε κάτι συγκεκριμένο. Με την έννοια «Επιστήμη» δεν εννοούμε τον πλούτο της γνώσης και των επιτευγμάτων και με την έννοια «Θεός» δεν εννοούμε κάποιο συγκεκριμένο, πιστευτό και λατρευτό Όν.

Με υπόστρωμα τη σάτιρα, θέλουμε να δώσουμε το «μάθημα» για την αποφυγή της αδιαφορίας, της άγνοιας και της διαστρέβλωσης. Η άποψή μας είναι ότι με το χιούμορ μπορείς να πεις τα πιο σοβαρά πράγματα. Θα το καταφέρουμε;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έμμηνος ρύση και Θεία Κοινωνία

Η ομιλία μου στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 (2013)

Η θλιβερή εικόνα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου

Απασφάλιση θεολόγου…

Οι Τρεις Ιεράρχες στα σκουπίδια….

Το «δικαίωμα» των καταλήψεων

Μεταξύ θεολόγων ειλικρίνεια…

Συζητώντας με έναν κομπλεξικό (…περί θρησκείας)

Θεέ μου, είσαι άδικος….

Γράμμα στον Ιούδα…