Η ΟΛΜΕ και τα Θρησκευτικά



Μέσα στο καλοκαίρι του 2008 ο τότε υπουργός Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδης δημιουργούσε πρόβλημα εκ του μη όντος στο ζήτημα της απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών. (Αργότερα βέβαια δήλωνε αποπροσανατολισμένος από τον τότε Συνήγορο του Πολίτη…). Η εγκύκλιος Γκεσούλη, που έως τότε ίσχυε, έλυνε το ζήτημα και όλοι οι εμπλεκόμενοι (θεολόγοι, γονείς, μαθητές, αλλόθρησκοι, ετερόδοξοι) συμφωνούσαν. Παράλληλα με τις παλινωδίες του Υπουργείου παρακολουθούσαμε έκπληκτοι και τις ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ που άνετα χαρακτηρίζονται ως μνημεία ασχετοσύνης και αντισυναδελφικότητας.
Το φετινό Ιανουάριο, αμέσως μετά τις εκλογές και μόλις που ξημέρωνε η «πρώτη φορά Αριστερά», η ΟΛΜΕ ξύπνησε με την αυγή και καλωσόρισε τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με το «φλέγον» αίτημα της κατάργησης της σχολικής εορτής των τριών Ιεραρχών και την εκ νέου μετατροπή της σε σχολική αργία. Έπρεπε να προλάβει, καθώς η «ανεπιθύμητη» εορτή ήταν σε …δύο ημέρες!!! Αυτό που έλειπε από τα σχολεία – κατά την ΟΛΜΕ – ήταν μια ακόμη αργία!!!
Με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και τη «δεύτερη φορά Αριστερά», έσπευσε η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου να αναγγείλει την αλλαγή της εγκυκλίου Λοβέρδου για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, είτε ψευδόμενη επ’ αυτής είτε αγνοώντας την (http://theologosnaf.blogspot.gr/2015/09/blog-post.html). Προφανώς, η κυρία Υπουργός αγνοεί και την οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Εφετείου Χανίων επί του θέματος.
Στο ίδιο πνεύμα και πάλι η (έως τώρα άφαντη) ΟΛΜΕ έσπευσε να χαιρετίσει τη δήλωση της Υπουργού, παραποιώντας την ισχύουσα εγκύκλιο και αγνοώντας τη δικαστική απόφαση.
Επειδή έχει παρατραβήξει το σχοινί, καλείται η ΟΛΜΕ (η οποία αποτελείται από εκπαιδευτικούς) να αφήσει τα κομματικά παιχνιδάκια και τους δίσημους χρησμούς και να απαντήσει ευθέως ποια είναι η θέση της για το μάθημα των Θρησκευτικών και για τους θεολόγους καθηγητές που είναι μέλη της. Το ίδιο να κάνουν και οι κατά τόπους ΕΛΜΕ και προσωπικά καλώ το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου να πάρει θέση. Για να ξέρουμε κι εμείς τι να κάνουμε….

Παναγιώτης Ασημακόπουλος

Θεολόγος καθηγητής

Σχόλια

  1. Έτσι ακριβώς! Η ΟΛΜΕ να τοποθετηθεί υπεύθυνα και να πέσουν οι μάσκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαιρετίζω τις θέσεις του συναδέλφου Θεολόγου κ. Παναγιώτη Ασημακόπουλου , επι του θέματος της προσχεδιασμένης επιθέσεως των νεοφανέντων ταγών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων , οι οποίες με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο και ως ¨Ελληνα Χριστιανό Ορθόδοξο και ως Θεολόγο καθηγητή.
    Θα ήθελα να συμπληρώσω , ότι όλοι αυτοί που κόπτονται για την "ισότητα" και την προστασία των προσωπικών δεδομένων ( εύκολη δικαιολογία για την επίτευξη των στόχων τους ) , δεν είναι τίποτε άλλο παρά όργανα εκτελεστικά για την εξάλειψη των ατομικών διαφορών , την εξαφάνιση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών ηθών και εθίμων λαών και εθνών και την αμείλικτη εξαφάνιση θρησκευτικών διαφορών , με σκοπό να προάγει τα οράματα της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης .
    Η Χριστιανική Διδασκαλία περισσότερο απο οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική έκφραση , αποτελεί τον ισχυρότερο ( κατ΄ εμέ τον μοναδικό ) , προμαχώνα ανάσχεσης της προσπάθειας αυτών των ανθρώπων να μετατρέψουν τους ανθρώπους σε πρόβατα που οδεύουν στο σφαγείο !!
    Η Αγάπη στο Θεό και τον συνάνθρωπο, η Αλληλεγγύη , Η Ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου, η Αρετή , ο Σεβασμός στη διαφορετικότητα, Η Ισότητα των ανθρώπων ανεξαρτήτως χρώματος , φυλής , φύλου , καταγωγής και όλα τα ιδανικά του Χριστιανισμού που ενέπνευσαν στην εξέλιξη και διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού μας, με γνώμονα τις παραπάνω αξίες και αρχές, είναι εμπόδια στην ισοπεδωτική ομοιομορφία και εξαχρείωση της ανθρώπινης φύσης και προσώπου.
    Η Άγνοια και ο Φανατισμός, αλλά και προκατάληψη , αυτών των ανθρώπων για την Χριστιανική πίστη είναι εξόχως πασιφανείς .
    Δεν πέρασαν 24 ώρες από την ανάληψη της υφυπουργικής θέσης απο την υφυπουργό Παιδείας , η οποία θεώρησε εξαιρετικά επείγον και σημαντικό θέμα για την Παιδεία του τόπου μας , εν μέσω σοβαρότατων οικονομικών δεινών , εν μέσω άλλων σοβαροτέρων προβλημάτων της Παιδείας μας, ότι αυτό που έπρεπε να κάνει άμεσα και επιτακτικά και χωρίς προτέρα συζήτηση με του φορείς , καθηγητές,Εκκλησία κά , καταργώντας στην πράξη κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας , να "ανοίξει" την πόρτα , στην άμεση κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών.
    Ζούμε πάλι την εποχή των Ρωμαϊκών διωγμών . Οι Μάρτυρες και Ομολογητές των ημερών μας , θα είναι αυτοί και αυτές , που θα αντιστέκονται σ΄ αυτές τις εωσφορικές προσπάθειες άλωσης της ανθρώπινης ελευθερίας.
    Μάρτυρες και Ομολογητές , που σε πείσμα όλων θα παραμένουν σταθεροί στην Χριστιανική Πίστη !!!
    Αγώνας μέχρις εσχάτων , "Για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την Ελευθερία" ( όπως το 1821 ).

    Με εκτίμηση

    Χρήστος Μεσσήνης

    Θεολόγος καθηγητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έμμηνος ρύση και Θεία Κοινωνία

Η ομιλία μου στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 (2013)

Η θλιβερή εικόνα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου

Απασφάλιση θεολόγου…

Οι Τρεις Ιεράρχες στα σκουπίδια….

Το «δικαίωμα» των καταλήψεων

Μεταξύ θεολόγων ειλικρίνεια…

Συζητώντας με έναν κομπλεξικό (…περί θρησκείας)

Θεέ μου, είσαι άδικος….

Γράμμα στον Ιούδα…