Η πραγματική φτώχεια...


Η βεβήλωση των αγαλμάτων στο χώρο του Πανεπιστημίου, τα γκράφιτι σε όποιο τοίχο γουστάρει ο καθένας και η αμορφωσιά που δέρνει αρκετούς νέους ανθρώπους είναι η πραγματική φτώχεια της σύγχρονης Ελλάδας. 
Αρκετοί από αυτούς τους αστοιχείωτους (...όλοι γνωρίζουμε αρκετούς...) στην πρώτη ευκαιρία θα κοκορευτούν ότι δώσαμε τα φώτα στην Ευρώπη και διδάξαμε Σωκράτη, Πλάτωνα και Αριστοτέλη (με τρία ορθογραφικά λάθη στα ονόματα, κατά μέσο όρο). Τώρα εάν δεν έχουν ιδέα για το τι δίδαξε κάποιος από δαύτους, who cares? Το ότι αρκετοί "βάρβαροι" Ευρωπαίοι θαυμάζουν, μελετούν και προβάλουν τον ελληνικό πολιτισμό και τα ελληνικά γράμματα ούτε που περνάει από το μόνιμα φραπεδιασμένο μυαλό τους.
Κάτι τέτοιες στιγμές θυμάμαι (σαν μαχαιριά ομολογώ) ότι σε μια κατ' ευφημισμόν "εκπαιδευτική" πολυήμερη εκδρομή, ομάδα μαθητών διαμαρτυρήθηκε για την ανάβαση στο βράχο της Ακρόπολης Αθηνών με το ατράνταχτο επιχείρημα "πέτρες μας φέρατε να δούμε;" Ντράπηκα καθώς έβλεπα γύρω μου εκστασιασμένους νέους από όλο τον κόσμο, χαρούμενους επισκέπτες από το εξωτερικό που θαύμαζαν, σχεδίαζαν στο χαρτί και φωτογράφιζαν αχόρταγα αυτές τις "πέτρες". Ευτυχώς, δεν ήξεραν οι "βάρβαροι" αυτοί τι εκστόμισαν οι "γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων" με το βλέμμα προσηλωμένο στο επερχόμενο βραδινό clubbing....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έμμηνος ρύση και Θεία Κοινωνία

Η ομιλία μου στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 (2013)

Η θλιβερή εικόνα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου

Απασφάλιση θεολόγου…

Οι Τρεις Ιεράρχες στα σκουπίδια….

Το «δικαίωμα» των καταλήψεων

Μεταξύ θεολόγων ειλικρίνεια…

Συζητώντας με έναν κομπλεξικό (…περί θρησκείας)

Θεέ μου, είσαι άδικος….

Γράμμα στον Ιούδα…