Η εορτή των τριών Ιεραρχών στο Λύκειο Γαζίου


Η εορτή των τριών Ιεραρχών (Μέγας Βασίλειος, Γρηγόριος ο Θεολόγος και Ιωάννης ο Χρυσόστομος) έχει οριστεί ως εορτή της παιδείας. Το έργο των τριών αυτών προσώπων είναι πολύπλευρο και σημαντικό. Μια πτυχή του έργου τους είναι και η φιλανθρωπική δράση. Για παράδειγμα, ο Μέγας Βασίλειος διέθεσε όλη την περιουσία του και έφτιαξε ένα συγκρότημα κτιρίων (νοσοκομείο, ορφανοτροφείο, σχολεία, κ.λ.π.) για όλους. Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος στην Κων/πολη διέθετε καθημερινά φαγητό για 7.000 ανθρώπους, αφού πρώτα είχε καταργήσει τα πολυδάπανα τραπεζώματα ανάμεσα στους αυλικούς του Παλατιού και του Πατριαρχείου.
Η εκδήλωση τιμής και μνήμης του Λυκείου Γαζίου θα έχει τίτλο:

«Μαγειρεύοντας …για τους Τρεις Ιεράρχες»

Μετά τον εκκλησιασμό της ημέρας και τη σύντομη ομιλία, θα συγκεντρωθούμε στο σχολείο. Όποιος θέλει και μπορεί, ας φέρει μαζί του σε σκεύος μίας χρήσης φαγητό ή γλυκό. Όλοι μαζί (σύλλογος καθηγητών, μαθητές, σύλλογος γονέων) θα κόψουμε βασιλόπιτα, θα μοιραστούμε το φαγητό και θα διασκεδάσουμε με ορχήστρα επαγγελματιών μουσικών, οι οποίοι δωρεάν θα πλαισιώσουν την εκδήλωσή μας.
Μέρος του φαγητού που θα προσφέρουμε, θα διανεμηθεί σε άπορες οικογένειες με φροντίδα της ενορίας Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει κι ένας κουμπαράς. Ανώνυμα, διακριτικά και εθελοντικά θα μαζέψουμε κάποια χρήματα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαλεβιζίου. 

Για διευκρινίσεις απευθυνθείτε στους καθηγητές κύριο Τσουτσουδάκη, κυρία Δαλαμπίρα και κύριο Ασημακόπουλο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έμμηνος ρύση και Θεία Κοινωνία

Η ομιλία μου στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 (2013)

Η θλιβερή εικόνα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου

Απασφάλιση θεολόγου…

Οι Τρεις Ιεράρχες στα σκουπίδια….

Το «δικαίωμα» των καταλήψεων

Μεταξύ θεολόγων ειλικρίνεια…

Συζητώντας με έναν κομπλεξικό (…περί θρησκείας)

Θεέ μου, είσαι άδικος….

Γράμμα στον Ιούδα…