Μια φορά αγαπάς…..



          Αυτές τις ημέρες είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλο. Τι σημασία έχει; Μπορεί να μην βλεπόμαστε, μπορεί να είμαστε μακριά σωματικά ο ένας από τον άλλο, αλλά οι καρδιές μας είναι κοντά. Ωραία παρηγοριά….
Πείστηκε κανείς μέχρι τώρα; Μετά από τις λέξεις αυτές που δεν ξέρουν τι λένε, ηρέμησε κανείς; Γιατρεύτηκε καμιά πληγή; Έπαψε το μαχαίρι να χαράζει;
          Μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Είπαμε πολλά. Τα νέα μας, τα σχέδιά μας. Σχολιάσαμε, γελάσαμε, δώσαμε κουράγιο ο ένας στον άλλο. Πρέπει να κλείσουμε τώρα. Έχουμε και δουλειές. «Άντε γειά, σε αγαπώ πολύ» και πατώ βιαστικά το κουμπί του κινητού με την κόκκινη παύλα.
Και τώρα ησυχία. Σηκώνομαι από το κρεβάτι όπου είχα γείρει όσο μιλούσαμε στο τηλέφωνο. Είμαι καλά. Πάω προς την τηλεόραση να βρω το τηλεκοντρόλ. Πριν πατήσω το μαγικό κουμπάκι του κόσμου της χαλάρωσης και της απόλυτης βλακείας, αφήνω το τηλεκοντρόλ πάνω στο τραπεζάκι μάλλον κάπως βίαια.
Γυρίζω στο κρεβάτι και πιάνω το παρατημένο κινητό. Σου γράφω πάλι από ανάγκη: «Μια φορά αγαπάς. Όλα τα άλλα είναι ψεύτικα παραγεμίσματα μιας κούφιας διαδρομής του χρόνου». Το έστειλα.
Ξέρω ότι οι λέξεις θα σε πονέσουν. Γι᾿ αυτό το έκανα.
Ξέρω ότι οι λέξεις θα σε μαλώσουν. Γι᾿ αυτό το έκανα.
Ξέρω ότι οι λέξεις θα σε χαϊδέψουν. Γι᾿ αυτό το έκανα.
Σε φαντάζομαι να παίρνεις το τηλέφωνο στην αγκαλιά σου.

Τελικά, οι ερωτευμένοι είναι ζωντανοί ή νεκροί;

Σχόλια

  1. Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με το αν είναι ζωντανοί ή νεκροί. Δεν ξέρω καν τι είναι. Το μόνο που μπορώ να σχολιάσω είναι ότι αγάπη εξ αποστάσεως ΔΕΝ υπάρχει! Είναι ανέφικτο να αγαπάς κάτι που δεν ζεις με αυτό,γιατί πολύ απλά όταν αγαπάς ΆΝΘΡΩΠΟ θεωρητικά δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτόν. Όταν λοιπόν, ουσιαστικά αυτό το καταφέρνει κανείς, απλά έρωτας δεν υπάρχει. Ξεχνάς, ξεχνιέσαι και αυτό τα χαλάει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όταν αναγκαστικά πρέπει να γίνει έτσι; Εννοώ σχέση από απόσταση, επειδή το απαιτούν οι καταστάσεις; Επιτρέψτε μου να πω ότι υπάρχουν σχέσεις εξ αποφάσεως και είναι πολύ δύσκολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια διόρθωση: εξ' αποστάσεως!

      Διαγραφή
    2. Η αγαπη ειναι μια απροσδιοριστη εννοια, διχως κανονες και περιορισμους. Το ποσο δυσκολο ειναι για δυο ανθρωπους να ζουν χωριστα, δεν καθιστα ανεφικτη τη σχεση τους. Αγαπη ειναι να λαχταρας να δεις τον ανθρωπο εκεινο που σε γεμιζει, που σε κανει να νιωθεις πως μια φορα αγαπας πραγματικα κι ας ζεις μακρια του. Να ξυπνας και να τον φανταζεσαι σε διαφορες στιγμες της καθημερινοτητας, τις οποιες αδυνατεις να μοιραστεις μαζι του κι ομως να προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου, οτι ειναι σαν να εισαι εκει.. διοτι οι καρδιες θα μεινουν παντα ενωμενες ανεξαρτητου αποστασεως.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έμμηνος ρύση και Θεία Κοινωνία

Η ομιλία μου στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 (2013)

Η θλιβερή εικόνα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου

Απασφάλιση θεολόγου…

Οι Τρεις Ιεράρχες στα σκουπίδια….

Το «δικαίωμα» των καταλήψεων

Μεταξύ θεολόγων ειλικρίνεια…

Συζητώντας με έναν κομπλεξικό (…περί θρησκείας)

Θεέ μου, είσαι άδικος….

Γράμμα στον Ιούδα…