Αντίστροφη ανασκόπηση του Λυκείου της Άννας




Δεν το κάνω από κακία ούτε με διάθεση γελειοποίησης. Θα δεις και μόνος σου ότι αν διαβάσεις τη φετινή λυκειακή χρονιά από την ανάποδη, βγάζεις καλύτερο νόημα. Ελπίζω μόνο να μη ζαλιστείς με την όπισθεν. Έτοιμος; Φύγαμε…..
- Βγήκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων και αμέσως μετά δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο. Έτσι είναι το φυσικό να γίνει.
- Οι Πανελλήνιες εξετάσεις ξεκίνησαν στις 12 του Μάη, δηλαδή το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα εάν πάμε ανάποδα, όπως συμφωνήσαμε. Η Υπουργός Παιδείας (για άλλη μια φορά) απόλυτα συνεπής με τη δήλωσή της.
- Δύο μέρες μετά τις Πανελλήνιες, το Υπουργείο δηλώνει ότι θα είναι κατά 10.500 λιγότεροι εισακτέοι φέτος. Φαντάσου το άγχος των υποψηφίων εάν το έλεγε δυο μέρες πριν τις εξετάσεις. Ένα μήνα μετά ο τέως υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει ενδεχόμενο μείωσης των εισακτέων.
- Ακόμη έχουμε κενά καθηγητών στα σχολεία. Ε, καλά. Μην γκρινιάζεις… Τώρα ξεκίνησε το σχολικό έτος. Φλεβάρη έχουμε ακόμη…
- Δημοσκοπήσεις της GPO, ουσιαστική κατάργηση της ΠΔΣ, κενά στα σχολεία, διαβουλεύσεις για προαποφασισμένα θέματα, περικοπές δαπανών για την Παιδεία σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για να φτάσουμε στο 5%. Αφού δεν αντιδρούν οι συνδικαλιστές, σημαίνει ότι όλα αυτά είναι για το καλό του σχολείου…
- Τελικά, το Σεπτέμβριο (λήξη σχολικού έτους) η Υπουργός Παιδείας, αφού μας διαβεβαίωσε ότι «πρώτα ο μαθητής» εξυπηρετείται στο σχολείο, μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχουν κενά στα σχολεία και ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες. Από κοντά και κάτι μεγαλόσχημοι συνδικαλιστές (όλως τυχαία της «ανεξάρτητης» ΠΑΣΚ), οι οποίοι δήλωναν ευτυχείς που για πρώτη φορά το σχολικό έτος δεν είχε, έχει, θα έχει προβλήματα.
- Είμαι σίγουρος ότι έτσι καλά θα κυλήσει και το σωτήριον σχολικό έτος 2011-2012. Οι προοπτικές είναι ευοίωνες: Μόνο 23000 συνταξιοδοτήσεις και άφθονοι 3500 διορισμοί. Δεν νομίζω να χρειαστούν αναπληρωτές – ωρομίσθιοι.

Υ.Γ. Αναπληρωτές – ωρομίσθιοι (ερμηνευτική προσέγγιση): Περίεργη ομάδα ανθρώπων, άλλοτε ορατή άλλοτε αόρατη. Όλοι τούς ακούνε με συμπάθεια προεκλογικά. Μετά δεν τους γνωρίζουν ούτε όταν τους συναντήσουν στην ΕΡΤ. Όταν ήταν η γαλάζια κυβέρνηση, η ΠΑΣΚ ζητούσε νομοθετική ρύθμιση για το διορισμό των αναπληρωτών που συμπληρώνουν 18μηνη προϋπηρεσία. Οι αναπληρωτές απώθησαν μετά βδελυγμίας αυτή την πρόταση και έτσι η ΠΑΣΚ με πόνο ψυχής την απέσυρε ενώ είναι σίγουρο ότι θα τη στήριζε απέναντι στην πράσινη διοίκηση του Υπουργείου. Τώρα ακόμη περιμένουν οι αδιόριστοι (υπάρχουν τελικά;) την εγκύκλιο για τις αιτήσεις. Δεν πειράζει παιδιά, εάν το δείτε ανάποδα, θα είστε οι πρώτοι. Άντε, καλό Πάσχα και καλό...χειμώνα.

Σχόλια

  1. Δεν υπάρχουμε, η κυρία Άννα δεν καταλαβαίνει καν τι σημαίνει "αδιόριστος"... Και να'ταν μόνο εκείνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έμμηνος ρύση και Θεία Κοινωνία

Η ομιλία μου στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 (2013)

Η θλιβερή εικόνα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου

Απασφάλιση θεολόγου…

Οι Τρεις Ιεράρχες στα σκουπίδια….

Το «δικαίωμα» των καταλήψεων

Μεταξύ θεολόγων ειλικρίνεια…

Συζητώντας με έναν κομπλεξικό (…περί θρησκείας)

Θεέ μου, είσαι άδικος….

Γράμμα στον Ιούδα…