Μια εναλλακτική πρόταση για την απεργία

Δεν είναι τουλάχιστον υποκριτικό και σκανδαλιστικό σε περίοδο που όλος ο κόσμος δεινοπαθεί οικονομικά και αρκετοί απολύονται από τις εργασίες τους να κάνουμε απεργία για αύξηση του μισθού μας; Όχι ότι είμαστε καλοπληρωμένοι, αλλά δεν είμαστε και στην τελευταία τρύπα της φλογέρας. Τι προτείνω λοιπόν;
Τριήμερη, ιδιότυπη απεργία, κατά την οποία θα δουλεύουμε κανονικά και θα πούμε στις οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου να δε-σμεύσει το μέρος του μισθού μας που αναλογεί στην περίοδο αυτή και να διατεθεί σε συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη και μεγάλη οικονομική δυσχέρεια. Κι εκεί, ανάμεσα στα μαθήματά μας να μιλήσουμε στα παιδιά για την ανήθικη απληστία του πολιτισμού μας, που εν πολλοίς ευθύνεται για την οικονομική κρίση που μαστίζει τον πλανήτη μας, για την αυτάρκεια και την οικονομία ως αρετές και δείγματα πνευματικά ώριμου ανθρώπου, για τη νεοελληνική τεμπελιά και το αραλίκι ως ασθένεια και αιτία για πολλά δεινά, για τους πλουτοκράτες που ενδύονται την προβιά του αριστερού και του κοινωνικού αγωνιστή, για τους καπηλευτές των νεανικών ονείρων που κάτω από το τραπέζι τα κάνουν «πλακάκια» με τους κρατούντες….

Σχόλια

  1. "...για τη νεοελληνική τεμπελιά και το αραλίκι ως ασθένεια και αιτία για πολλά δεινά..."

    Απλά ένα πολύ σύντομο σχόλιο για κάτι που έμαθα κατά τις πρώτες μέρες της παραμονής μου στην Ελβετία. Πριν μερικά χρόνια κατέβηκε πρόταση για συνταξιοδότηση στα 60 (με προηγούμενο όριο τα 65) και κατά τη σύνηθη Ελβετική πρακτική έλαβε χώρα δημοψήφισμα. Το αποτέλεσμα; Το όριο παραμένει τα 65 χρόνια (με συντρηπτική πλειοψηφία) και ο λόγος που επικαλέστηκαν για την απόφασή τους ήταν η ζημία που θα επέφερε κάτι τέτοιο στην χώρα τους...

    ...αλλά βέβαια αυτοί είναι απολίτιστοι βάρβαροι, επομένως τι ξέρουν... Ούτε μπουζούκια έχουν, ούτε 300 καφετέριες ανά οικοδομικό τετράγωνο...

    Θα επανέλθω,

    -Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To κάνατε και αυτό???
    Μα εσείς δεν είστε ένας τυχαίος καθηγητής τελικά..είστε μέσα σε όλα!!Θα αποκτήσω μια σχετική εξοικείωση πρώτα και θα επανέλθω με σχόλια!Χαιρετισμούς στην πολυμελή οικογένεια:)
    Αποστολία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη, αλλά η εικόνα που συνοδεύει το κείμενο δεν αρμόζει σε αυτό! Σε αυτή βλέπουμε δύο "δημόσιους υπάλληλους" (που ενίοτε χαρακτηρίζονται και "γαϊδούρια") να συνεργάζονται για να φάνε ΟΛΟ το σανό!Αυτή είναι η πραγματικότητα.
    Το κείμενο βέβαια προτείνει κάτι διαφορετικό!
    Μας μπερδεύετε κ. καθηγητά! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η εικόνα εννοεί ότι αν κοιτάζει ο καθένας τον εαυτούλη του, τίοτε δεν πρόκειται να πάει μπροστά... Κι όπως τραβάει το σκοινί ή θα πνίξει τον άλλο ή θα πνιγεί κι αυτός. Για να συνεργαστείς όμως, απαιτείται θυσία - πρώτα του εγωισμού σου, ατομικού ή συλλογικού - και μυαλό στο κεφάλι μας (τουλάχιστον όσο τα συμπαθητικά τεράποδα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συναρτήσει της πρότασής σου, θα ήθελα να παραθέσω την εδώ και αρκετά χρόνια πρακτική που ακολουθείται στην Κορέα. Καθημερινά, όλοι, εργαζόμενοι & εργοδότες, διαθέτουν στο κράτος το αποτέλεσμα της εργασίας τους για 2 ώρες επιπλέον της συμβατικής εργασίας τους. Αν παρακολουθήσουμε τα επιτεύγματά τους, εμείς, οι απόγονοι των φημισμένων αρχαίων Ελλήνων, τότε, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλά από τα πιστέυω μας, και να ψάξουμε να βρούμε άλλα 'αναθέματα' από την κρίση, το εισαγόμενο χρέος, το κακό ρυζικό μας και τους 'άλλους' που μας εκμεταλλεύονται και καπηλεύονται τον πολιτισμό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έμμηνος ρύση και Θεία Κοινωνία

Η ομιλία μου στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 (2013)

Η θλιβερή εικόνα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου

Απασφάλιση θεολόγου…

Οι Τρεις Ιεράρχες στα σκουπίδια….

Το «δικαίωμα» των καταλήψεων

Μεταξύ θεολόγων ειλικρίνεια…

Συζητώντας με έναν κομπλεξικό (…περί θρησκείας)

Θεέ μου, είσαι άδικος….

Γράμμα στον Ιούδα…